Asta mi-s...

sâmbătă, 14 august 2010

"URMARESTE .. AJUNGE .. IZBAVESTE"

1 Samuel 30:8: "Urmareste-o, caci o vei ajunge si vel izbavi totul"

David si oamenii sai erau linistiti, pana cand Amalecitii le-au distrus casele si le-au luat familile prizoniere. Asa ca:

1) Dusmanul iti va ataca familia pentru a ajunge la tine! El va face aceasta prin lucruri mari, cum ar fi concedierea sotului tau sau faptul ca sotia ta si-a descoperit un nodul la san. Sau prin lucruri mici, cum ar fi tensiuni familiale si lipsa aprecierii unul fata de celalalt. Fii treaz, descopera atacul pentru a te putea apara impotriva lui.

2) Invata sa depinzi de Dumnezeu, nu de oameni! Cand situatia s-a inrautatit, aceiasi oameni care il onorau pe David intr-o zi, au dorit sa-l omoare cu pietre a doua zi. iti suna cunoscut? lubeste-i pe oameni fiindca au nevoie. invata de la ei, caci intelepciunea lor iti va fi de folos. Dar sprijineste-te pe Dumnezeu. Puterea ta, strategiile si solutiile tale pentru viata trebuie sa vina de la El. David a spus: "Adu-mi efodul" (1 Samuel 30:7). Aceasta era modalitatea prin care poporul Israel primea calauzire din partea lui Dumnezeu. Desteapta miscare!

3) Invata sa discuti cu tine insuti! Cuvintele sunt asemenea carburantului: ele aprind focul credintei sau trezesc teama din tine. "David s-a imbarbatat, sprijinindu-se pe Domnul" (1 Samuel 30:6). Daca doresti sa fi incurajat, discuta cu Dumnezeul care poate schimba situatia. Solomon spune: "Limba dulce este un pom de viata" (Proverbe 15:4). Asa ca incepe sa discuti cu tine insuti in modul corect.

4) Planul lui Dumnezeu pentru tine este vindecarea prezenta. El i-a spus lui David: "Urmareste-o, caci o vei ajunge si vei izbavi totul". Aceste cuvinte "Urmareste .. vei ajunge .. vei izbavi totul" sunt poruncile date tie si asigurarea de la Dumnezeu ca lucrurile se vor schimba spre binele tau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu