Asta mi-s...

duminică, 19 septembrie 2010

Ce inseamna oare sa fi tata?



Da... Sunt tatic... Desi e destul de greu de crezut un astfel de lucru, totusi s-a intamplat minunea... Am discutat de foarte multe ori cu mai multe persoane despre acest fapt, dar concluzia generala a fost ca este, daca nu imposibil, cel putin foarte aproape de imposibil sa se intample asa ceva, insa Dumnezeu nu tine cont de parerile si de concluziile oamenilor si ceea ce El hotaraste, tot El este si Cel care duce la indeplinire aceste hotarari, astfel ca, in bunatatea Lui cea fara de margini, a hotarat ca sa ne binecuvinteze cu un copilas si asta a facut, Il slavim si Ii multumim Celui ce are puteri nemarginite...

Au trecut aproape doua saptamani de la acest eveniment extraordinar (cei care au copii stiu ceea ce spun si ce au simtit atunci cand a venit pe lume primul bebe, dar ganditi-va cu cat este mai mare bucuria atunci cand apare un copil acolo unde te obisnuiesti cu ideea ca nu se poate asa ceva) si inca tot nu pot sa cred ca este adevarat, mi se pare ca visez si astept sa ma trezesc din acest vis care dureaza de mai mult de opt luni ( pentru ca la inceputul lui ianuarie am aflat vestea), dar, incet-incet, incep sa constietizez tot mai mult ca SUNT tata si ca voi avea de crescut, de invatat si de ajutat sa porneasca in viata pe cel mai bun drum copilasul pe care mi l-a dat Dumnezeu in grija pe acest pamant, pentru ca, atunci cand voi ajunge in fata Lui, sa vin cu misiunea cat mai bine implinita... Deocamdata este un ingeras de fetita care mananca si doarme, nu plange si nu face galagie (decat la schimbat si la baita), este foarte cuminte, o lasa pe mami sa se ingrijeasca si de tati atunci cand este nevoie si isi lasa parintii sa se odihneasca atunci cand au nevoie, dar, la ce altceva te poti astepta atunci cand Dumnezeu binecuvinteaza si daruieste; timpul insa va trece mai repede decat vrem noi uneori si va veni vremea cand va trebui sa-i fiu alaturi cu ajutorul, invatatura si sfaturile pe care voi fi in stare sa i le dau pentru a-i crea un caracter cat mai placut lui Dumnezeu, asa ca, la un moment dat, m-am intrebat... „Ce inseamna oare sa fi tata?”

Meseria de parinte este cea mai nobila meserie pe care a dat-o Dumnezeu unui om pe acest pamant, pentru ca iti da in mana un suflet pe care sa-l daltuiesti, sa-l modelezi si sa-l faci unic prin felul sau de a fi neuitand niciodata ca va trebui sa-l predai in mana Celui ce ti l-a incredintat in cea mai buna stare.

Trebuie sa inteleg ca a fi tata nu inseamna doar de a ma ocupa de aspectele materiale ale familiei, nu inseamna doar a aduce bani in casa, nu inseamna doar a aduce painea pe masa, hainele sau lemnele, ci este cu mult mai mult de atat, a fi tata inseamna a conduce un destin pe un drum pana la un anumit loc, a fi tata inseamna sa fi o calauza, un model, un exemplu. A fi un bun tata inseamna ca trebui sa sti cand sa fi parinte si cand sa fi un prieten devotat, trebui sa sti cand sa vorbesti si cand sa taci si sa asculti. In meseria mea ca tata va conta foarte mult comunicarea cu copilul meu, de aceea va trebui sa ascult cu atentie toate problemele sau indoielile copilului meu, pentru ca apoi sa pot fi un bun sfatuitor si indrumator.

Trebuie sa fiu foarte atent in viata si, oricat de multe probleme s-ar ivi la un moment dat, sa nu uit niciodata ziua de nastere a copilului meu, sa ii pot face de fiecare data un cadou frumos si sa-mi pot face fericita fetita.

Imi va rebui multa intelepciune ca sa stiu ca trebuie sa o laud si cum sa o laud atunci cand va face o fapta bune sau sa o mustru si cum sa o mustru atunci cand va gresi; trebuie sa invat sa fiu corect si sa-mi cer scuze fata de ea atunci cand ii voi gresi astfel dandu-i un exemplu sa faca la fel; sa o admir si sa o incurajez sa faca fel de fel de lucruri si sa le continue chiar daca la inceput nu se va descurca prea bine; si, nu in ultimul rand, sa-mi fac mereu timp sa ma joc cu ea sa o invat sa se bucure de victorie dar sa o invat si sa stie cum sa piarda.

A fi tata inseamna a fi o stea calauzitoare dupa care fetita mea sa se poata ghida in orice vreme, o stea care sa-i dea bucurie in suflet atunci cand este fericita si sa o ajute sa ajunga la liman atunci cand viata ei va fi zguduita de furtuni; iar atunci cand nu voi mai fi mi-ar place sa cred ca cineva se va uita undeva sus dupa mine nu cu tristete ci cu dorinta de a ma pastra in suflet.

2 comentarii:

  1. Felicitari!!! Sunteti asa de faini toti 3! cred ca sunteti cei mai fericiti! Imi place articolul tau, daca as putea i-as pune pe foarte multi tati sa il citeasca, ar avea multe de invatat!
    Salutari de la CJ

    RăspundețiȘtergere
  2. -Sa va fie cu noroc si fericire.SA aiba parte de o lume mai buna si mai dreapta.Sanatate intregii familii.nartip

    RăspundețiȘtergere