Asta mi-s...

duminică, 22 august 2010

Dumnezeu ne vede asa cum suntem cu adevarat

Iov 1:1 "Iov... era fara prihana si curat in suflet, si se abatea de la rau."

Aceasta marturie nu a dat-o un om ci însusi Dumnezeu. Oamenii si parerile lor sunt foarte variate. Pe omul pe care îl simpatizeaza, cu care are adânci legaturi de prietenie, sau îi este ruda, îl caracterizeaza în cuvinte alese, pe când pe unul mai îndepartat sau pe dusmani îi caracterizeaza cu cuvinte fara pret. Omul vede numai exteriorul si se lasa influentat sau orbit. Patrunderea în inima nu îi este îngaduita. La Dumnezeu este cu totul altfel, El vede totul. În fata Lui fiecare om este o carte deschisa. Dumnezeu s-a uitat si în inima lui Iov si a putut sa dea marturia de mai sus. Iov era fara prihana si traia în temere de Dumnezeu. El stia ca Dumnezeu îl vede, chiar daca oamenii nu-l vad si de aceea evita raul. Totusi Dumnezeu l-a trecut prin încercari si durere cu scopul de a curati orice coltisor al inimii lui de dreptatea proprie. Prin aceste dureri si întristari a fost adus în starea de a se închina lui Dumnezeu în praf si cenusa. El capituleaza în fata lui Dumnezeu si apoi este binecuvântat în mod deosebit.
În ochii lui Dumnezeu fiecare om este un pacatos. Dumnezeu ne trimite adesea întristari, necazuri si dureri, nu ca sa ne pedepseasca, ci ca sa ne aduca în stare sa recunoastem greselile vietii noastre în fata Lui ca astfel capitulând sa-L primim pe Domnul Isus ca pe Mântuitorul nostru. Când Dumnezeu a realizat aceasta lucrare în noi, atunci poate sa ne binecuvânteze.

Stimate cititor,
Te-ai întrebat vreodata cum te caracterizeaza Dumnezeu? În Cuvântul Sau, în Biblie, vei gasi marturia Lui pentru orice om. Ea este ca „toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu” (Rom. 3.23).
Încrede-te chiar acum în acest scump Mântuitor care vrea sa-ti dea viata vesnica în dar si astfel vei deveni un om nou, fara prihana si curat la suflet.


Powered by Biblia Online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu