Asta mi-s...

marți, 22 ianuarie 2013

Nu am pretentia de la nimeni să fiu pe deplin înţeles

Ceea ce urmează nu este adresat unei anumite persoane, si daca este cineva căruia mi-aş dori sa ma adresez atunci este întreaga lume. Pana acum am spus prea putin din ceea ce simt cu adevărat in interiorul meu; întotdeauna am simţit ca nu exista nimeni pe lumea asta care ma cunoaşte in totalitate; si chiar aşa si este. Dar am descoperit ca in scris pot sa dau frau liber tuturor sentimentelor, emoţiilor si gândurilor pe care nu le pot rosti cu voce tare atunci când mi-aş dori sa o fac; insa nu pot sa ţin totul in mine la nesfârşit; ca orice om, trebuie să-mi descarc din cand in cand emoţiile.Am incercat cate o postare pe facebook, am incercat sa mai scriu pe blog, dar niciodata nu am spus totul, niciodata nu voi avea puterea sa spun totul...
De aceea am decis sa incerc sa scriu mereu cate ceva din ceea ce simt, nu pentru a ma plange de viata mea, nu caut sa castig nimic, ci pentru şansa de a ma descărca in fata lumii, iar in scris mi-e atât de uşor sa fac asta. Poate pentru ca îmi place sa scriu sau poate pentru ca nu trebuie sa stau in fata cuiva cu teama ca ma va judeca, când scriu ma simt liber sa exprim tot ceea ce nu pot spune cu voce tare.
Nu e deloc uşor sa tii totul in tine când ai vrea sa urli in gura mare spunând tot ce ai pe inima, doar ca eu nu am curajul sa fac asta.   Nu o sa scriu povestea vieţii mele…pentru ca am scris destul despre asta, insa vreau sa scriu despre sentimentele mele. De multe ori ma simt neînţeles, furios si dezamăgit; neinteles de oameni, furios pe neputinta mea si dezamagit de viata, dar când sunt in preajma cuiva mi-e greu să-mi arat adevăratele sentimente. Nu ma prefac ca sunt altfel, ci doar îmi îngrop adânc aceste sentimente, incerc sa nu impovarez pe nimeni, ma ascund in fata mastilor pe care le-am incercat atatia ani de zile si încerc sa uit de ceea ce simt cu adevarat. Doar ca sentimentele raman mereu acolo.
Sunt furios când cineva încearcă sa îmi spună ce sa fac cu viaţa mea dar nu încearcă nici măcar un pic sa ma înţeleagă.Toti spun" Te inteleg, te inteleg" dar se simte din vorba, din privire si din expresia fetii ca habar nu au de nimic si nici macar nu se straduiesc sa inteleaga, au ideea lor, conceptia lor despre boala sau neputinta si nu se straduiesc sa inteleaga ca poate fi altfel...
Sunt fericit când stau cu prietenii, radem si ne distram; sunt fericit atunci când citesc o carte care îmi face placere sau când scriu, sunt bucuros când vad chipul prietenilor mei sau când ascult muzica preferata; sunt fericit cand prietenii sau cei care ma cunosc incearca sa ma inteleaga si isi arata compasiunea incurajandu-ma; sunt fericit de fiecare data când mi se arata ca pot fi de incredere; sunt fericit mai ales cand imi vad fetita zambind, razand si simtindu-se bine; sunt fericit cand sotia isi arata dragostea nemarginita pe care o are pentru mine... Acestea sunt doar câteva lucruri mărunte care îmi provoacă bucurie dar, din pacate pentru mine, aceste bucurii nu îmi pot umple tristeţea pe care o simt uneori.
 As vrea ca lucrurile sa se schimbe, pentru ca simt ca am mare nevoie de o schimbare in viaţa mea. Dar nu stiu ce sa fac. Iar de cele mai multe ori mi-e teama. Teama de viitor. Teama ca nu îmi voi putea împlini visele, teama ca nu stiu ce se va întâmpla cu mine.  As vrea sa nu-mi mai fie teama.
As vrea sa am mai multa încredere in mine atunci când nimeni nu are…as vrea sa stiu ca pot trece peste orice obstacol in viaţa asta si sa nu fiu nevoit sa ma tem de schimbările pe care acestea le pot aduce.  Si uneori am încredere, sau cel putin înainte aveam; cu mult inaine... Eram mai încrezător, mai optimist, dar acum, dupa ce boala m-a rapus, nu a mai rămas prea mult din optimismul meu. Vreau sa trec mai departe peste toate aceste sentimente negative de tristeţe şi furie şi să am din nou mai multă speranţa. Dar nu e uşor deloc. Şi numai timpul şi răbdarea mă pot ajuta.
 Pentru că, deşi nu duc lipsă de nici un lucru şi am aproape tot ce îmi doresc, exista totuşi ceva ce îmi lipseşte. Ceva ce e mai important decât orice alt lucru : înţelegere. Iar eu mă simt din plin neînţeles...
 Mă simt ca şi cum m-aş afla într-o pădure sau o junglă şi am pierdut busola…iar acum nu mai pot găsi nici o cale de ieşire. Mă simt atât de mic şi neînsemnat…  Poate e şi vina mea, pentru că am creat un fel de scut, un zid între mine şi cei din jurul meu. Am făcut asta pentru că nu am vrut să-mi cunoască adevăratele gânduri ştiind că nu le-ar putea înţelege niciodată. Mi-a fost teamă şi încă îmi este.
 Ştiu că sunt persoane în jurul meu care mă iubesc…mi-au demonstrat asta. Doar că mi-aş dori să încerce să mă înţeleagă mai mult. Nu le cer să mă înţeleagă pe deplin, să ştie tot ce simt şi îmi trece prin cap, nu am aceasta pretentie, pentru ca stiu ca nu vor reusi niciodata, nu vreau decât să mă accepte aşa cum sunt şi să mă înţeleagă atunci când am nevoie. Imi iubesc asa de mult sotia pentru ca este singura care a incercat si se straduieste cu toate fortele ei sa o faca; ii iubesc stradania de fiecare zi; o iubesc pentru tot ceea ce reprezinta pentru viata mea si pentru ca se daruieste cu totul si neconditionat vietii mele...
La urma urmei, nu contează ce vor crede despre mine cei care vor citi ceea ce am scris sau voi mai scrie; pot să mă facă nebun…ciudat…sau orice le trece prin minte, nu contează. Pentru mine e ok, nu mă aştept si nu am pretentia de la nimeni să fiu pe deplin înţeles.

2 comentarii:

  1. Viata unui om este de multe ori,nu dupa cum vrea el ci numai dupa cum vrea EL.Omul cit traieste vede si simte ce este bun si ce este rau.Nu totii oameni inteleg pe oameni.Fiecare om are sufletul lui si secretele lui,dar fiecare om are o speranta care la unii se implineste iar la altii deloc.Singura speranta care se si implineste este ca intr-o zi vom merge ACASA.Si eu de multe ori ma intreb (dar nu am raspuns),de ce omul alearga dupa multa bogatie ,fericire,frumusete,interese si uita ca fiecare ziua trecuta nu se mai intoarce.Le vad astea si chiar acolo unde ar trebui sa predomine bogatiile ceresti.Ce nu trebuie uitat,este ca intr-o zi se termina totul pe pamint si lasam totul si PLECAM.Pina atunci ,cu toate ca nu stim cind va fi,sa ne bucuram in DOMNUL caci el este singurul ajutor care ne-a mai ramas.Si eu de multe ori m-am simtit in plus fata de altii si de multe ori dat deoparte,dar stiu ca de EL nu am fost niciodata dat deoparte.Frate TITI intotdeauna este CINEVA care ne stie nevoile si ne stie suferintele.Asta ii viata paminteasca: plina de noroi,gropi si alunecari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ajuns aici intamplator si sunt impresionata de ceea ce am gasit. Se pare ca tot mai mult Internetul este scaparea si metoda de a invinge singuratatea, impusa sau nu.
    Te admir pentru ceea ce incerci sa faci, dar sa stii ca teama se invinge prin credinta. Atat timp cat te abandonezi Domnului si crezi in iubirea sa, nu are de ce sa iti fie teama. Doar el te intelege, nu cauta intelegere la cei ce nu se pot intelege nici pe ei insisi.
    In alta ordine de idei, vad ca ai cont Adsense. Nu crezi ca ar fi mai profitabil pentru tine sa pui in locul banerului de sus de la adf.ly unul de la adsense ? Viziteaza blogul http://www.lumis-detoatepentrutoti.com , ai putea gasi niste informatii interesante in acest sens.
    Iti doresc succes in ceea ce faci si sa simti intotdeauna ca cineva, acolo sus, te iubeste.

    RăspundețiȘtergere