Asta mi-s...

vineri, 5 martie 2010

Cum sa ne imbracam 1...

Nu vreau sa o fac pe desteptul si sa impun noi reguli sau sa deschid noi cai...Bineinteles ca Biblia ne impune cateva reguli, dar de cele mai multe ori acele versete sunt luate ca reguli pentru cei care vor sa ingradeasca purtarea, iar altii iau acele versete ca pe o dezlegare in a face prea multe lucruri, asa ca eu o sa-mi spun parerea. Acest subiect a starnit foarte multe controverse si niciodata nu vor fi toti de acord cu aceeasi idee, de cele mai multe ori depinde de familia in care ai crescut si de invatatura si de conceptiile pe care le-ai primit in familia respectiva sau in Biserica in care ai crescut, depinde de zona in care esti, de anturajul in care te dezvolti ca individ, uneori de gradul de intelectualitate (ca sa nu spun ca depinde de cata scoala ai) sau de mediu social. Cei mai multi vor spune ca Duhul Sfant care este in tine te vor invata cum sa te porti, cum sa te imbraci, cum sa vorbesti si cum sa faci toate lucrurile ca sa fi placut de Dumnezeu, dar acest lucru se poate spune de oricine ca sa-si apere punctul de vedere indiferent daca se imbraca intr-un fel sau altul.
De fiecare data, cele mai acuzate sunt fetele si femeile, de obicei barbatii scapa mai usor, nu pentru ca le-ar ingadui Biblia acest lucru ci pentru ca asta este impresia lor si este usor sa acuzi fetele si femeile pentru ca ele de obicei se supun caci altfel imediat li se reproseaza:"Biblia spune ca trebie sa fii supusa, unde este supusenia?" si astfel uita multe lucruri cum ar fi ca trebuie sa iubesca sau sa le ingaduie ca sunt un vas mai slab, iar acestea tot Biblia le scrie...eu spun ca toate lucrurile sa se faca cu intelepciune, sa nu ne acuzam unii pe ceilalti si sa incercam cu totii sa facem in asa fel incat Dumnezeu sa se bucure de fiecare dintre noi...
"Deuteronomul 22:5 Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească, şi bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeieşti; căci oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului, Dumnezeului tău." Ai spune ca este destul de clar, dar oare chiar asa e? Cei mai multi spun ca o femeie nu are ce cauta in pantaloni, dar la fel de bine se poate spune ca femeia nu are ce cauta cu camasa, sacou sau multe altele. Oare cum se deosebea imbracamintea barbateasca de cea femeiasca in acea vreme cand toti purtau acelasi fel de haine? Foarte simplu, se deosebea prin croiala. Tot asa este si in vremurile noastre, imbracamintea barbateasca se deosebeste de cea femeiasca prin croiala, astfel exista camasi de dama si camasi barbatesti, sacouri de dama si sacouri barbatesti, pardesie, geci sau paltoane de dama sau barbatesti si sa nu-mi spuna mie cineva ca nu exista si pantaloni de dama si pantaloni barbatesti pentru ca ii cumpar eu o pereche de pantaloni de dama si respectivul sa-i poarte pe strada sau la Biserica; in plus, pantalonii au fost inventati destul de tarziu ca sa poata spune cineva ca sunt un obiect vestimentar dedicat barbatilor. Un batran scotian (asa cum stiti, in Scotia portul traditional al barbatilor este acea "fusta pentru barbati" numita kilt) spunea:"Uite ce a ajuns lumea in ziua de astazi ca barbatul trebuie sa poarte pantaloni!!!"
Vom vorbi si despre celelalte versete...

2 comentarii:

  1. Inaintea DOMNULUI,totii sintem egali.Noi oamenii facem de multe ori,obiceiuri si principi din pocainta.Tot ce conteaza ca cei din jurul tau sa spuna ca esti POCAIT trebuie sa fi: in adevar dat de DOMNUL,smerenie nu mindrie,modestie nu trufie,dragoste spirituala nu altceva,saritor in a ajuta -nu ptr ati face o reclama cine esti,sa nu arati cite scoli ai facut ci sa arati ca esti un elev silitor la scoala DOMNULUI.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pace, Titi. Ai putea sa continui cu marturisirea ta, te rog?

    RăspundețiȘtergere