Asta mi-s...

marți, 13 martie 2012

Mama speciala

Mama speciala

de Erma Bombeck

Cele mai multe femei devin mame accidental, altele vor, unele datorita presiunii sociale si câteva din obisnuinta.
Anul acesta aproape 1.000.000 de femei vor deveni mame ale unor copii handicapati, cei mai multi dintre ei doriti si asteptati cu tot sufletul. V-ati pus vreodata întrebarea cum sunt alese mamele copiiilor handicapati?
Dumnezeu privind în jos, spre pamânt, îsi alege instrumentele de procreatie cu multa grija si prudenta. EL Se uita si Îsi instruieste îngerii, care noteaza într-un registru urias.
"-Armstrong - baiat, Forrest - fata, John si Carrie - gemeni. "
Apoi...
"-Da acesteia un copil handicapat"
Îngerul e curios:
"- De ce tocmai acesteia Dumnezeule? E atât de fericita?!"
"-Întocmai, zâmbeste Dumnezeu, as putea da un copil handicapat unei mame care nu stie sa râda? Aceasta ar fi o cruzime."
"-Dar are ea rabdare? întreaba îngerul."
"-Nu o vreau cu prea multa rabdare, caci altfel s-ar îneca într-un ocean de autocompatimire
si disperare. Odata cu prelucrarea socului si a resentimentului, ea se va descurca."
"-Am privit-o azi. Ea are constiinta de sine si independenta, atât de rare si de necesare la o mama. Stii, copilul pe care-l voi da ei are propria sa lume. Ea va trebui sa se transpuna în viata lui si aceasta nu-i va fi usor"
"-Dar, Dumnezeule, cred ca ea nici nu crede înTine"
Dumnezeu zâmbeste.
"- Nu conteaza, pot sa repar asta, de aceea am si ales-o. Pentru ea nu va fi firesc niciodata "un cuvânt rostit". Ea nu va considera "un pas" ca fiind firesc, ci o minune cereasca. Când copilul ei va spune "mama" pentru prima data, ea va trai un miracol si va sti aceasta."
"Îi voi permite sa vada lucruri precum. . . . ignoranta , cruzime , prejudecata, si-i voi permite sa se ridice peste acestea. Nu va fi niciodata singura. EU voi fi lânga ea în fiecare minut din fiecare zi din viata ei, deoarece ea îmi va face Lucrarea ca si cum ar fi aici, la sânul Meu".
-sfârsit-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu